De Particuliere Thuiszorg Bergen is in 1988 opgericht, sinds 2007 zijn we officieel een stichting.
De eerste opzet was om op de fiets bij onze cliŽnten in Bergen te kunnen komen, maar ondertussen is ons werkgebied uitgebreid van gemeente Bergen en omgeving.
Het doel van de P.T.B. was en is nog steeds dat er optimale zorg geleverd kan worden door een vast team, in de sfeer van en rekening houdend met de wensen van de cliŽnt.


Foto van de bestuursleden
De stichting wordt bestuurd door:
Joke Heijl (voorzitter), Verpleegkundige A sinds: 1975
In 1975 heb ik mijn diploma A verpleegkundige gehaald. Na een paar jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben, ben ik part time in de wijk gaan werken. Tijd om genoeg aandacht aan mijn cliŽnten te besteden werd in de loop der jaren steeds moeilijker. Waardoor ik letterlijk en figuurlijk in de knel kwam. Zo wilde ik niet werken. In 1988 kwam ik in aanraking met de P.T.B. toen nog in oprichting. Vanaf het begin heb ik in het bestuur gezeten en met veel plezier en aandacht voor de cliŽnt in de praktijk gewerkt.

Ans van den Berg (secretaris), Verpleegkundige A sinds: 1976
Na mijn verpleegkundige opleiding in Den Helder heb ik een aantal jaren op de chirurgische afdeling in het Medisch Centrum Alkmaar gewerkt. Hierna heb ik via het uitzendbureau in diverse ziekenhuizen en verpleeghuizen gewerkt met Heliomare in Wijk aan Zee als laatste adres, daar heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Na een onderbreking van vijf jaar (moeder geworden) kwam ik in contact met de Particuliere Thuiszorg Bergen. De werkwijze: korte lijnen een vast team waarin de cliŽnt centraal staat en de contacten met de familie spraken en spreken mij erg aan. Het is veel persoonlijker dan in het ziekenhuis. Het is nu ruim 20 jaar later en ik geniet elk dag van mijn werk in deze vorm.

Diana Kager (Penningmeester), Nevenzorg
Na 15 jaar samen met mijn man een horecabedrijf te hebben gerund ben ik overgestapt naar de zorg. Eerst als vrijwilliger in een hospice en sinds 2012 bij P.T.B.
Het samenwerken met leuke, gemotiveerde collega's bij de P.T.B. bevalt mij goed, maar wat mij vooral aanspreekt is dat ik hier veel tijd en aandacht kan besteden aan de cliŽnt, geen haastwerk.
Toen ik gevraagd werd voor het bestuur heb ik dan ook niet lang geaarzeld, ik hoop op verschillende manieren mijn steentje bij te kunnen dragen. 

27works.